Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Rucola (raketkruid) zaden

Rucola, ook wel bekend als raketsla, mosterdkruid of raketkruid, is een rauwkostgroente die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw moestuin. Rucola is immers een essentieel onderdeel van de lekkerste salades en andere gerechten. Zet die groene vingers aan het werk en ga aan de slag met onze topkwaliteit rucola zaden. Bestel ze op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw zaden snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Zelf rucola telen: makkelijk en leerzaam!

Iedereen die met grote regelmaat salades maakt, weet dat rucola nét dat beetje pit aan je gerecht geeft. Rucola heeft namelijk een pittige, peperige smaak. Niet gek dat het gewas ook bekend staat als mosterdkruid. Het is tevens een heerlijke toevoeging aan je pastagerecht. Raketsla is natuurlijk niet zomaar een naam; het past ontzettend goed bij deze snelgroeiende bladgroente. In een rijke, diepe, vochtvasthoudende grond schiet hij letterlijk weg. Na het zaaien zijn de eerste plukjes groen al klaar voor de oogst in slechts een paar weken.

Zaden voor sla kopen

Het zaaien van rucola

Het bladgewas kan het beste worden gezaaid tussen maart en september, maar zelfs later zaaien kan een goede oogst van raketkruid opleveren. Rucola kan het hele jaar door worden gekweekt, hoewel de koelere temperaturen in de lente en de herfst de beste gewassen opleveren. Het zaad moet gelijkmatig worden gezaaid in fijne aarde. Zaai niet te zuinig en plant de zaadjes vrij ondiep. Houd ongeveer een halve centimeter als vuistregel aan. Geef goed water na het zaaien. Rucola houdt van een zonnige standplaats. Een klein beetje schaduw is echter prima. De bloemen van raketsla zijn eetbaar en kunnen een aantrekkelijke toevoeging zijn aan een salade.

Biologische groentezaden

Rucola kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Rucola kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Voorzaaien van rucola kan in de vensterbank of achter glas. Doe dit in het voorjaar of najaar. In de zomer kunnen de zaailingen naar buiten. Je kun de blaadjes al oogsten als deze 10 tot 15 centimeter lang zijn en er zullen snel nieuwe blaadjes tevoorschijn schieten. Naast standaard zaden bestaan er ook biologische rucola zaden. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze raapstelen, bladmoes of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor vruchtgewassen bestellen

Onze winkels