Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bladgewassen

Maak van jouw moestuin een mooi, maar vooral lekker stekkie door met onze zaden voor bladgewassen aan de slag te gaan. Denk maar eens aan sla, andijvie, kool of spinazie. Super gezond en eenvoudig te kweken! Bestel jouw favoriete bladgewaszaden online op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je toe worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 57 producten

Waarom moet ik bladgewassen kweken?

Bladgewassen zijn groentes waarvan het blad het eetbare onderdeel. De grootste vijand van dit soort gewassen is de slak, maar er zijn gelukkig genoeg middelen om op een natuurvriendelijke manier van deze beestjes af te komen. Daarnaast is het slim om je moestuin dagelijks op slakken te checken. Buiten deze vijand is het kweken van bladgewassen als spinazie, kool, postelein en - jawel, -  prei zeer eenvoudig. En dat is maar goed ook, want bladgroenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels, maar bevatten weinig calorieën. Het eten van een dieet dat rijk is aan bladgroenten kan tal van gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verminderd risico op obesitas, hartaandoeningen en een hoge bloeddruk. Alle reden om vandaag nog met zaden voor bladgewassen aan de slag te gaan.

Zaden voor koolgewassen kopen

Het zaaien van bladgroentes

Sommige bladgroenten kan je rauw en gekookt eten, terwijl andere soorten enkel gekookt gegeten kunnen worden. Er zijn ook groentesoorten waarbij enkel de bladsteel gegeten wordt, zoals prei en rabarber. Je leest het, het ene bladgewas is het andere niet. Bedenk daarom goed van welk soorten groente jouw smaakpapillen wild worden. De meeste bladgroenten kunnen in relatief korte, koele groeiseizoenen worden gekweekt, waardoor ze eerder beschikbaar zijn voor verse oogst dan de meeste andere gewassen. Indien goed gepland, kunnen verse bladgroenten het hele seizoen door worden geoogst. Bladgroenten groeien het best in een losse, rijke en goed gedraineerd grond. Hoewel bladgewassen schaduw beter verdragen dan planten die worden gekweekt voor hun fruit of wortels, zal minimaal zes uur zonneschijn per dag bijdragen aan een hoogwaardige oogst.

Biologische groentezaden

Bladgroenten kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Bladgroenten kweken? Bestel bladgewaszaden op KoopZaden.nl

Het zaad van de meeste bladgroenten kunnen aan het begin van het voorjaar direct in de tuin worden gezaaid. Let er wel op dat de zaden op de juiste diepte worden geplant om een ​​goede kieming te garanderen. Info over de plantdiepte en -afstand vind je altijd op de verpakking van de zaden. Gewassen als sla, spinazie, snijbietkool en boerenkool kunnen van binnen naar buiten worden overgeplant om een ​​vroege start te krijgen. Je zaait ze eenvoudig voor in een kas of in de vensterbank. Tijd om te oogsten? Haal dan eerst de buitenste, meer volwassen bladeren weg, zodat de jonge, binnenste bladeren blijven groeien. De uitzonderingen? Groene en boerenkool! Die oogst je vanuit het midden van de plant. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor peulgewassen bestellen

Onze winkels