Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Spinazie zaden

Til jouw moestuin naar een nóg lekkerder niveau en ga aan de slag met spinazie zaden. Spinazie is zoals je weet super gezond en enorm lekker in jouw avondmaal of ochtend smoothie. Het is vanzelfsprekend één van de meest gegeten bladgewassen in Nederland. Daarnaast is spinazie kweken hartstikke makkelijk. Kies dus eens voor onze topkwaliteit spinazie zaden. Bestel ze op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw zaden snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Spinazie: boordevol vitamines én makkelijk te kweken

Spinazie is heerlijk voedzaam en barst van de mineralen. Het is niet voor niks dat we als kind al wijs werden gemaakt dat je van spinazie zo groot en sterk als Popeye zou worden. Het smaakt heerlijk in bijvoorbeeld een pasta, waarbij je de spinazie laat opgaan in een saus, maar jonge verse blaadjes smaken ook heerlijk in een salade. Hoe leuk is het als je dat ritje naar de supermarkt kan laten schieten, omdat de spinazie gewoon in je tuin groeit!? Het is een snelgroeiend en kortlevend gewas (eenjarig).

Rucola

Spinazie zaaien

Kweek spinazie in vochtige, maar goed gedraineerde grond. Doe dit op een zonnige plek waar ook gedeeltelijk schaduw voorkomt en zorg dat de zaadjes niet te diep in de grond zitten, ongeveer 1,5 centimeter diep. Bedek de zaden met aarde en geef goed water. Als je in rijen zaait, zaai dan ongeveer 40 centimeter van elkaar af. Zaai elke drie tot vier weken een partijtje zaad voor een regelmatige aanvoer gedurende het groeiseizoen. Zo zit je nooit met een spinazietekort. Er zijn 2 soorten spinazie zaden, de scherpzadige spinazie en rondzadige spinazie. Voor vroege teelt wordt vaak het scherpzadig zaad gebruikt en voor zomerteelt meestal het rondzadige zaad. Zaai niet buiten de aangegeven zaaiperiode, want spinazie heeft de neiging snel door te schieten. Spinazie is ook verkrijgbaar in een biologische variant.

Biologische groentezaden

Spinazie kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Spinazie kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Houd je spinazieblaadjes goed in de gaten. Je wil namelijk niet dat ze te groot worden. Grotere bladeren kunnen bitter worden, dus wacht niet te lang met oogsten. Oogst de buitenste bladeren of oogst de hele plant in één keer door ze aan de basis af te snijden. Zoals je in deze webshopcategorie kunt zien, is er niet één soort spinazie. Er zijn verschillende soorten die allen nét een ander uiterlijk, maar even verfijnde smaak hebben. Bedenk dus maar vast een heerlijk spinazie recept... Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze spinazie, rucola, sla of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor vruchtgewassen bestellen

Onze winkels