Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bleek-en bladselderij zaden

Als je jouw moestuin naar een nóg lekkerder niveau wilt tillen, is het een goed idee om met onze bleek-en bladselderij zaden aan de slag te gaan. Niet alleen is selderij uit eigen tuin beter van smaak dan in de winkel gekochte soorten, maar het is ook minder chemisch beladen. Bestel selderij zaden vandaag nog op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Selderij kweken met onze groentezaden

Hoewel het één van de moeilijkere gewassen is om thuis te verbouwen, raden we het kopen van selderijzaden toch van harte aan. Het is immers een onmisbaar bladgewas voor in de keuken. Je gebruikt het bijvoorbeeld in stoofschotels, roerbakgerechten, soepen en salades. Een nadeel is wel dat blad- en bleekselderij nogal trage groeiers zijn. Daarnaast is het niet de makkelijkste plant. Voor een succesvolle teelt zaai je de blad- of bleekselderij voor in de vensterbank of in een kas. Begin hiermee rond januari. In de maanden maart tot en met augustus kun je de plantjes naar buiten verplaatsen en in de volle grond zetten.

Zaden voor postelein kopen

Het verzorgen van bladselderij en bleekselderij

Bleekselderij en bladselderij lijken misschien op elkaar, maar er is toch een wezenlijk verschil. Bij bleekselderij eet je immers de stengels en bij bladselderij... - tsja, dat kan je wel raden! Bladselderij wordt echter meer als kruid gezien. Een groeiende bleekselderijplant heeft veel water nodig. Zorg er dan ook voor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft en vergeet niet om zeker in de zomermaanden net wat meer water te geven. Selderij kan geen enkele vorm van droogte verdragen. Als de grond niet constant vochtig wordt gehouden, zal dit de smaak van de selderij negatief beïnvloeden. Je zult ook regelmatig moeten bemesten om aan de voedingsbehoeften van de selderijplant te voldoen.

Tip! Houd er rekening mee dat bleekselderij erg temperatuurgevoelig is. Een zonnetje op zijn bol is zeer gewenst, dus zet de planten niet te vroeg in de volle grond.

Biologische groentezaden

Blad- en bleekselderij kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Selderij kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Selderijsoorten hebben graag een leuke buur. Het zijn echte gezelschapsplanten en doen het nog beter wanneer ze in de buurt van sla, spinazie en erwten worden geplant. Vermijd echter pompoenen of komkommers. Dit zal de groei negatief beïnvloeden. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor prei bestellen

Onze winkels